Основните теми на срещата между президента на Молдова и вицепремиера на Русия са активизирането на руско-молдовското сътрудничество и решаването на въпроса за Приднестровието


Основните теми на срещата между президента на Молдова и вицепремиера на Русия са активизирането на руско-молдовското сътрудничество и решаването на въпроса за ПриднестровиетоАктивизирането на руско-молдовското сътрудничество и решаването на въпроса за Приднестровието са били основните теми по време на преговорите между президента на Молдова Игор Додон и вицепремиера на Русия Дмитрий Рогозин, предава Интерфакс, цитиран от „Фокус“. 

„Срещата продължи около час, Дмитрий Олегович (Рогозин) от името на ръководството на Русия ме поздрави с встъпването в длъжността на президент и ми предаде покана за официално посещение в Москва“, отбеляза в събота Додон.

Той уточни, че по време на разговорите са били разгледани въпроси от двустранните отношения на двете страни, перспективата за тяхното активизиране, а също така разрешаването на проблема с Приднестровието.

„Ние също така обсъдихме дневния ред на предстоящата среща с Владимир Путин, която е планирана за 17 януари.

С удоволствие приех поканата и изразих надежда за пълноценно възстановяване на отношенията между нашите страни“, подчерта Додон.

Posted on 24.12.2016, in Международна политика and tagged , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink. Вашият коментар.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

%d блогъра харесват това: