Путин: Русия е по-силна от всеки потенциален агресор


Путин: Русия е по-силна от всеки потенциален агресорПрезидентът Владимир Путин увери, че Русия вече е по-силна от всеки потенциален агресор, предава ТАСС.

„Все още ни предстои да направим много. Дори и днес. Като се вземат предвид много фактори, не само военни, но и нашата собствена история, география, вътрешното състояние на руското общество, може да се каже със сигурност, че днес сме по-силни, отколкото всеки потенциален агресор“, каза държавният глава.

Владимир Путин беше категоричен, че сега е необходимо да се предотврати всяка спънка в модернизацията на армията и флота, както и в обучението на войските, тъй като ситуацията може да се промени много бързо.

„Не можем да си позволим дори за миг да се отпуснем, да позволим провал в модернизацията на армията и флота, в обучението на войските, ситуацията може да се промени много бързо“, подчерта той.

„Като се има предвид скоростта на събития, настъпили в света, ние дори няма да имаме време да забележим“, обясни Путин и призова за бдителност.

Путин подчерта, че от военните командири „много зависи продължаването на работата, започнала и провеждаща се през последните години“.

„Аз много се надявам, че ще работите толкова добре, също така ще поемете отговорност за повереното ви начинание“, каза Путин.

Според него, „работейки по този начин, ние ще изпълним всички задачи, с които се сблъскваме в критичната зона – укрепване на отбранителната способност на Русия“.

Държавният глава отбеляза, че „е направено много за подобряване на защитата на страната през последните години.“

Въпреки това, той призна: „Разбира се, много хора не разполагат с достатъчно, ние имаме още много да направим по линията на укрепване на ядрената триада, подобряване на системата за ранно предупреждение при ракетно нападение, във въздушно-космическите сили, дори повече трябва да се направи в мореплаването, сухопътните сили, от които се нуждаем, за да се подобрят разузнавателните и комуникационните системи“.

В края на разширеното заседание на борда на Министерството на отбраната Путин проведе работна среща с командирите на военните окръзи.

Posted on 23.12.2016, in Анализи, Национална сигурност and tagged , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink. Вашият коментар.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

%d блогъра харесват това: