Дмитрий Песков: Диалогът между САЩ и Русия на практика е замразен на всички нива


Дмитрий Песков: Диалогът между САЩ и Русия на практика е замразен на всички ниваДиалогът между САЩ и Русия на практика е замразен на всички нива, надеждите на Москва са, че с избирането на Доналд Тръмп за президент, те ще бъдат подобрени.

Това са акцентите от интервю за телевизия “Мир” на президентски говорител Дмитрий Песков, обобщени от БТА. Той уточни, “е пробиви в тази връзка, в непосредственото бъдеще, не се очакват.

Песков посочи, че Кремъл очаква новото правителство на САЩ да предприеме нов и по-конструктивен подход, като заяви, че е малко вероятно Вашингтон да даде назад по отношение на мерки като разполагането на сили на НАТО близо до границите на Русия или бързо да отмени санкциите срещу Москва.

“Никога не сме носили розови очила. Ясно разбираме, че всеки американски президент на първо място ще защитава интересите на страната си”, каза още говорителят на Путин.

Песков отхвърли твърденията на опонентите на Тръмп, че избраният президент на САЩ е прекалено благоразположен към Русия, определяйки ги като проява на “русофобия”.

Дмитрий Песков подчерта, че ако САЩ покажат готовност да водят диалог за намиране на решения, това ще ознаменува нов подход в двустранните отношения. Той отхвърли твърденията на Барак Обама за намеса на Русия в американските президентски избори.

Песков посочи, че твърденията на САЩ за хакерски атаки още повече влошават и без това обтегнатите двустранни отношения.

Advertisements

Posted on 22.12.2016, in Анализи, Международна политика and tagged , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink. Вашият коментар.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: