Правителството на Русия внесе за ратификация в Държавната дума руско-турското споразумение за газопровода „Турски поток“


Правителството на Русия внесе за ратификация в Държавната дума руско-турското споразумение за газопровода "Турски поток"Правителството на Руската Федерация внесе за ратификация в Държавната дума руско-турското споразумение за проекта за газопровод „Турски поток“, предаде ТАСС.

„Целта на споразумението е създаването на благоприятна, прозрачна и стабилна нормативно-правна база, както и на данъчен и митнически режим, за проектирането, строителството и експлоатацията на газопроводна система, която да гарантира доставките на руски газ в Турция и за транзитен пренос на руски газ през нейна територия към съседни държави“, се казва в документа, публикуван на сайта на правителството.

Споразумението бе подписано в Истанбул на 10 октомври 2016 г. и одобрено на заседание на руското правителство на 15 декември.

Advertisements

Posted on 20.12.2016, in Енергийни проекти and tagged , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink. Вашият коментар.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: