Global Times: Двустранните отношения на Русия и Китай издържаха изпитанието на времето


Global Times: Двустранните отношения на Русия и Китай издържаха изпитанието на времетоУтвърждаването от сената на шефа на корпорацията ExxonMobil Рекс Тилерсон за държавен секретар на САЩ ще спомогне за подобряване на руско-американските отношения, обаче това няма да се отрази на стратегическото взаимодействие на Москва и Пекин, съобщи китайският англоезичен вестник Global Times.

Ако сенатът одобри кандидатурата на Тилерсон, който има тесни връзки с Русия, руско-американските връзки трябва да се подобрят, прогнозира вестникът.

Между Москва и Пекин не съществуват териториални спорове и идеологически разногласия.

Дори в най-тежките за Русия дни Китай никога не е променял своето уважително отношение към своя съсед и към Путин лично. Двустранните отношения издържаха изпитанието на времето” – пише вестникът.

„Русия никога няма да продаде своята независима външна политика. По-добрите отношения между Москва и Вашингтон няма да променят мира по северната граница на Китай с Русия или подкрепата един на друг по много международни въпроси” – продължава вестникът.

Според изданието, за истински прогрес в отношенията на Москва и Вашингтон трябва да се направи пробив по такива въпроси като Сирия и разширяването на НАТО на изток.

Posted on 19.12.2016, in Анализи, Международна политика and tagged , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink. Вашият коментар.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

%d блогъра харесват това: