Кисинджър: Президентът на Русия Владимир Путин ясно и твърдо отстоява националните интереси на страната си


Кисинджър: Президентът на Русия Владимир Путин ясно и твърдо отстоява националните интереси на страната сиПрезидентът на Русия Владимир Путин ясно и твърдо отстоява националните интереси на страната си и оправдано посочва, че те имат редица само свойствени на тях особености, даде оценка на курса на ръководството на Русия на световната арена Хенри Кисинджър.

Бившият държавен секретар на САЩ, който е лауреат на Нобелова награда, в ефира на CBS бе помолен да сподели мнението си за Путин, защото те са се срещали многократно.

Според Кисинджър, който също е работил като помощник на президента на САЩ по националната сигурност при Ричард Никсън и Днералд Форд, президентът на Русия има „огромно чувство на вътрешна връзка с руската история, както той я вижда“.

„Той ясно отчита националните руски интереси, както той ги разбира, и тези, както той счита, при това е видно правилно, притежават някои уникални способности“, — добави американският експерт.

Но Кисинджър се въздържа от прогнози. Отговаряйки на въпрос, каква може да бъде външната политика на следващия американски лидер, той посочи само това, че Тръмп действа, опирайки се на „своеобразен инстинкт, който е другата форма на аналитиката“.

„Тръмп поставя редица въпроси, които са много важни, и ако те се решат правилно, могат да дадат резултати“, заяви ветеранът на американската външна политика.

Advertisements

Posted on 19.12.2016, in Анализи, Международна политика and tagged , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink. Вашият коментар.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: