Днес официално избират Доналд Тръмп за президент на САЩ


Днес официално избират Доналд Тръмп за президент на САЩ538 представители от всички щати ще дадат своя глас в щатските столици, като не се очаква изненадващ резултат.

Според изхода от вота на 8 ноември Тръмп, който победи Хилъри Клинтън в 30 щата, трябва да получи 306 гласа от Колегията срещу  232 за демократа.

По този начин той минава и границата от 270 гласа, необходима за влизане в Белия дом.

Въпреки почти сигурната победа, милиардерът се нарежда на 44-то място в историята на американските президенти, що се отнася до подкрепа от Електоралната колегия.

След решението на колегията, на 6 януари Конгресът ще преброи официално гласовете, а Тръмп трябва да встъпи в длъжност на 20 януари.

Междувременно електори съобщават, че са получавали заплахи да не дават гласа си за Доналд Тръмп. Милиардерът застана зад тях и ги защити с публикация в Туитър.

„Ако моите многобройни поддръжници се държава и заплашваха хора като тези, които загубиха изборите правят, те биха били презирани и наричани с ужасни имена“, написа Тръмп.

Advertisements

Posted on 19.12.2016, in Вътрешна политика and tagged , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink. Вашият коментар.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: