Тоталната морална деградация на Запада


Тоталната морална деградация на ЗападаАдминистрацията на Обама раздуха войни и революции по целия свят, превръщайки Америка в истинска заплаха за глобалния ред и мир. Най-добрата илюстрация за това е Сирия.

Решението на администрациите на Обама и Камерън да подпомогнат антиправителствения бунт в Сирия през 2012 година, макар да знаеха, че „опозицията” е съставена изцяло от ислямистки екстремисти, илюстрира по възможно най-нагледен начин тоталната морална деградация на западната политическа класа.

И в крайна сметка оставиха Русия да спаси режима на Асад и да предотврати завземането на Сирия от „Ислямска държава”, „Ал Кайда” и свързаните с тях терористични групировки. Ако не беше руската интервенция в края на 2015 година, цялата държава щеше да бъде превзета, а християнските и алевитските общности щяха да бъдат унищожени докрак. Но очевидно тази перспектива изобщо не е притеснявала нито Обама, нито Клинтън, нито Кери, нито Камерън.

Под управлението на Обама Америка се превърна в ефективен съюзник на фундаменталисткия ислям. И президентът, и неговите поддръжници, разбира се, не гледат на нещата по този начин.

Което ни води към въпроса за Русия. Демонизацията на Русия и на нейния лидер Владимир Путин е последователна политика през цялото управление на Обама, почти от самото му начало.

Много теории се опитват да я обяснят, несъмнено причините за нея са повече от една. Но няма съмнение, че сред най-важните е отказът на Русия да приеме секуларизма.

Затова Западът, този все по-враждебен към християните и християнския морал свят, я обвини, че е повела идеологическа борба срещу него, представяйки се за защитник на същите тези християни и християнски морал.

Доказателствата обаче сочат, че войната е инициирана от самия Запад.

През януари 2014 година, много преди кризата в Украйна и руската интервенция в Сирия, започна подкрепена от влиятелни западни политици шумна кампания за бойкот на зимните олимпийски игри в Сочи, защото режимът на Путин „потискал” гейовете.

В действителност „потисничество” нямаше. Русия просто беше забранила „гей пропагандата” и по-точно популяризирането на хомосексуален живот сред децата.

Няколко десетилетия по-рано подобно поведение щеше да бъде сметнато за напълно нормално и на Запад. В това отношение, както и в много други, точно Западът, а не Русия се промени, насърчавайки радикално нови отношения и потискайки и демонизирайки всеки човек и всяко общество, което не ги приема.

Но санкциите срещу такива непокорни страни не се ограничават само до икономически мерки. Под управлението на Обама Съединените щати раздухаха идеологически мотивирани революции и въстания в Северна Африка, Близкия изток, Източна Европа и Централна Азия.

Advertisements

Posted on 18.12.2016, in Анализи, Международна политика and tagged , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink. Вашият коментар.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s

%d bloggers like this: