Сирия предаде на Организацията по забрана на химическото оръжие доказателства за употребата на иприт от терористите


Сирия предаде на Организацията по забрана на химическото оръжие доказателства за употребата на иприт от терориститеСирийските власти предадоха на представителите на международната мисия на Организацията по забрана на химическото оръжие доказателства за употребата от страна на терористите на веществото иприт, съобщи официалният представител на националния орган на САР за изпълнение на Конвенцията по забрана на химическото оръжие Самер Абас.

„Предоставихме на мисията всички документи, те бяха проверени и приети. Мисията ще дойде още веднъж в Сирия, за да вземе проби, които по-късно ще бъдат анализирани“, каза той.

Мисията е приела само документалните доказателства за бъдещо изследване, а материалните такива (пробите) са били пломбирани и оставени на отговорно пазене при сирийците до разрешаването на финансовите затруднения за чартърен полет в Хага. Пробите ще бъда доставени през януари 2017 г.

Мисията работи по официална молба на сирийските власти от 12 декември в Дамаск. В състава й са осем инспектори от САЩ, Великобритания, Австралия, Словакия и Словения.

След представянето на доказателствата мисията не направи коментар.

Posted on 18.12.2016, in Общество and tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink. Вашият коментар.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

%d блогъра харесват това: