Министерство на отбраната на Русия: В Алепо направихме невъзможното


Министерство на отбраната на Русия: В Алепо направихме невъзможнотоОперацията по извеждане на бойци заедно със семейства от Алепо откри нови възможности за въвеждане на режим за прекратяване на бойните действия в други райони на Сирия, заяви на официална пресконференция говорителят на Министерството на отбраната на Русия Игор Конашенков, цитиран от РИА „Новости“ .

В петък Руският център за примирие на враждуващите страни в Сирия съобщи за края на операцията поосвобождаване на Алепо от бойците, контролиращи източната част на града от 2012 г.

Конашенков отбеляза, че „става дума преди всичко за реално отделяне на бойците от така наречената „умерена опозиция“ от непримиримите радикали, благодарение на усилията на офицерите от Центъра за примирие.

„Тази операция на Центъра показа, че днес е необходимо да осъзнаем, че за по-нататъшното придвижване на въпросите за примирието в Сирия, трябва да се договорим за желанията на всички страни в този конфликт, непосредствено „на земята“, като изключим от разговора само терористичните групировки“, отбеляза Конашенков.

Той каза още, че „всички опити да се замени тази тежка преговорна работа с въоръжената опозиция с някакви конференции в уютни западни столици с представители на „висши преговорни комисии“ или изпращането в Алепо на някакви „наблюдатели“ е задънен и безполезен път.

И колкото по-скоро това бъде осъзнато в Париж, Лондон и Вашингтон, толкова по-скоро ще настъпи мир.

Advertisements

Posted on 18.12.2016, in Анализи, Международна политика and tagged , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink. Вашият коментар.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: