Премиерът Дмитрий Медведев в традиционното си интервю за руските ТВ канали засегна темите за САЩ, Доналд Тръмп, отбраната и санкциите


Премиерът Дмитрий Медведев в традиционното си интервю за руските ТВ канали засегна темите за САЩ, Доналд Тръмп, отбраната и санкциитеРуският премиер Дмитрий Медведев даде традиционното си интервю за руските ТВ канали.

Дмитрий Медведев смята за разумни и прагматични много от тезите, лансирани от новоизбрания американски президент Доналд Тръмп в изявленията му за курса на бъдещата администрация.

Медведев заяви това в годишното си интервю за руски телевизии, цитирано от ТАСС.

„Не зная какъв курс ще провежда новата американска администрация, но много от нещата, които Тръмп казва, ми се струват разумни, най-вече защото са прагматични“, посочи руският премиер.

„Той не казва, че Русия е приятел и че искаме някаква особена дружба между нас. Той говори за необходимостта да бъдат гарантирани прагматичните интереси на САЩ, че не искаме да превръщаме никого във враг, а да развиваме отношения с всички“, отбеляза Медведев.

„Русия продължава да е най-големият доставчик на оръжие в света след САЩ, доходите ѝ са $17 млрд. Колкото и на всички ни да ни се иска да има мир, поръчките на оръжие в света съществуват и Русия работи над тях“, каза Медведев.

„Разбираме, че това е не само работа на министерството на отбраната, това е работа на цялата страна. Разбираме в какъв свят живеем. Смятам, че хората ценят, че днес ситуацията е стабилна (…) и у нас не се случва това, което се случва в Далечния изток и в Европа“, добави той.

Относно санкциите, Медведев каза, че „Всичко това е една лоша история и разбира се тя трябва да приключи“.

„Санкциите вредят на всички, но не ние породихме тази вълна. В даден момент нашите партньори решиха, че с помощта на санкциите ще успеят да склонят Русия да възприеме някаква позиция. Този метод е прилаган вече многократно и той до нищо не е довел“, заяви руският министър-председател.

„В близките години на 100% ще покрием всички наши потребности на пазара на хранителни стоки, а европейските и особено прибалтийските страни ще понесат сериозни загуби от това“, предупреди Медведев.

Posted on 16.12.2016, in Анализи, Международна политика and tagged , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink. Вашият коментар.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

%d блогъра харесват това: