Руският президент Владимир Путин и премиерът на Япония Шиндзо Абе възстановят двустранните отношения между двете страни


Руският президент Владимир Путин и премиерът на Япония Шиндзо Абе възстановят двустранните отношения между двете страниРуският президент Владимир Путин и премиерът на Япония Шиндзо Абе са се съгласили да възобновят замразените контакти между двете страни, в това число и по военна линия, съобщи пред журналисти руският външен министър Сергей Лавров, цитиран „РИА Новости”.

„Беше съгласувано да се възстановят и други механизми на нашия двустранен диалог, които бяха замразени през последните години”, каза Лавров след днешната среща между Путин и Абе в Япония.

Той заяви, че Москва е признателна на Япония за подкрепата й в редица инициативи в рамките на Съвета за сигурност на ООН.

Лавров каза още, че Путин и Абе са обсъдили ситуацията в Сирия и необходимостта от изпълнение на Минските споразумения по регулирането на конфликта в Украйна.

„Естествено, разменени са мнения за това в какво състояние се намира сега сирийският въпрос, ситуацията в Украйна в светлината на необходимостта от пълно изпълнение на Минските споразумения.

Засега нашите позиции на практика съвпадат”, каза дипломатът.

Advertisements

Posted on 15.12.2016, in Международна политика and tagged , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink. има 1 коментар.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: