Бивш украински депутат инициира съдебно дело по признаването на държавния преврат в Украйна през 2014 г.


Бивш украински депутат инициира съдебно дело по признаването на държавния преврат в Украйна през 2014 г.Бившият украински депутат Владимир Олейник инициира съдебно дело по признаването на държавния преврат в Украйна извършен през 2014 година.

На 15 декември 2016 година в Москва съдът ще разгледа гражданското дело по неговото заявление, за установяване на факта имащ юридическото значение на държавен преврат.

На 15 декември на адрес: Руска Федерация, град Москва, ул. Студентска, дом № 36, зала 225,- ще се разглежда гражданско дело № 2-5836/2016 по заявлението на Владимир Николаевич Олйник, за установяване на факта, имащ юридическото значение- дъжавен преврат.

Владимир Олейник е поставил въпроса за привличането в качеството на заинтересовани лица по делото, външният министър на Германия Франк- Валтер Щайнмайер, председателят на Конституционния съвет на Франция Лоран Фабис ( външен министър на Франция през февруари 2014) , Радослав Сикорски ( външен министър на Полша през февруари 2014), Виктор Янукович ( президент на Украйна през февруар 2014) и Петро Порошенко ( народен депутат на Украйна през февруари 2014).

Виктор Янукович е потвърдил участието си в процеса като заинтересовано лице.

В съда за даване на показания са привлечени гражданите на Украйна, които през 2014 заемат отговорни постове в дъравата: Н.Я. Азаров ( премиер) , А.П. Клюев ( началник на президентската администрация), В.Ю. Захарченко ( нинистър на еътрешните работи на Украйна), А. Г. Якименко( председател на Службата за сигурност на Украйна), В. П. Пшонка ( генерален прокурор на Украйна), В.А. Овчаренко ( председател на Конституционния съд на Украйна) и други.

Владимор Олейник, който след като изчерпа всички юридически възможности за постигане на правосъдно решение в Украйна, беше принуден да се обърне за защита на гражданските си права в руски съд, ръководен от Декларацията на ООН за човешките права и свободи, ратифицирана както в Русия, така и в Украйна.

Ищецът настоява за максимална откритост, прозрачност и публичност на съдебния процес.

Advertisements

Posted on 14.12.2016, in Общество and tagged , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink. Вашият коментар.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: