Песков: Липсата на взаимодействие със САЩ по сирийския проблем е причина за активизирането на „Ислямска държава“ в Сирия


Песков: Липсата на взаимодействие със САЩ по сирийския проблем е причина за активизирането на "Ислямска държава" в Сирия Прессекретарят на руския президент Дмитрий Песков нарече липсата на взаимодействие със САЩ по сирийския проблем една от причините за активизирането на бойците от „Ислямска държава“ в Сирия.

„Съжаляваме, че на този етап не можем напълно да неутрализираме подобни активни настъпателни действия (като атаката над Палмира), — цитира думите му  ТАСС.

Съжаляваме също, че до момента отсъства координация в действията и реално сътрудничество с други държави, най-вече — със САЩ, които не искат да си сътрудничат.

Подобно сътрудничество би ни позволило вероятно на всички нас по-ефективно да избягваме подобни атаки от страна на терористите“.

Друг фактор, според представителя на Кремъл, е изтласкването на терористите от Ирак.

„Налице е процес на изтласкване по различни причини на достатъчно големи групи терористи от Ирак, — отбеляза той. — Което им позволява да формират вече в Сирия крупни обединения, крупни терористични групировки и да преминават към настъпателни действия“.

„Разчитаме и се надяваме, че в най-близко време контраатаките на идиловците ще бъдат потушени“, — допълни Песков.

Според него, Русия продължава и ще продължава да извършва работата си по противодействие на международния тероризъм и оказване помощ на сирийската армия в борбата с метежниците.

„Това, което се случва около Палмира, за пореден път доказва сериозните заплахи, които произтичат от ИДИЛ“, — уверен е прессекретарят на руския президент.

Advertisements

Posted on 13.12.2016, in Международна политика and tagged , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink. Вашият коментар.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: