Лавров: Съществуват основания да се твърди, че САЩ пазят „Джабхат ан-Нусра“ за свалянето на президента на Сирия


Лавров: Съществуват основания да се твърди, че САЩ пазят "Джабхат ан-Нусра" за свалянето на президента на СирияСъществуват основания да се твърди, че САЩ пазят терористичната групировка „Джабхат ан-Нусра“ за свалянето на президента на Сирия Башар Асад, заяви министърът на външните работи на Русия Сергей Лавров, предаде RT.

„Има много примери, които говорят за това че съзнателно или несъзнателно, но „Джабхат ан-Нусра“ някак се извеждаше извън скоби в практическите действия на американската коалиция“, заяви Лавров в отговор на въпрос на RT.

Той отбеляза също така, че съществуват множество основания да се предполага, че съществуват намерения за използване на терористичната групировка за определени цели.

„Имаше немалко основания да се предполага, че я пазеха и я пазят като най-ефективната боеспособна сила, противопоставяща се на правителството на земята, за да може, когато настъпи часът, тя да бъде използвана за свалянето на законното правителство на Сирия“, подчерта министърът.

По-рано Лавров нарече позицията на САЩ за Алепо „задънена улица“.

Advertisements

Posted on 13.12.2016, in Международна политика and tagged , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink. Вашият коментар.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: