Guardian: Путин е реалният носител на титлата „Човек на годината“ през 2016


Guardian: Путин е реалният носител на титлата "Човек на годината" през 2016 Списание „Тайм“ присъди званието „Човек на годината“ на Доналд Тръмп и направи грешка, пише „Гардиън“ и отбелязва, че явният победител през „ужасната“ 2016 г. стана не републиканецът, а руският президент Владимир Путин, съобщи „Взгляд“.

Даже, ако Тръмп действително стана главната тема на новините през 2016 г., той все пак не би трябвало да получи тази титла, убеден e авторът на статията Джонатан Фридланд. Защото съществува друга, много по-крупна фигура, макар и стояща в сянка – „този човек е Владимир Путин“.

Според думите на Фридланд „руският президент обхваща цялата картина на света и вижда, че всички знаци показват него – дали става въпрос за Алепо, Белия дом или Brexit“.

„Разбира се, Путин не ръководи всички тези процеси, но той очевидно ги стимулира, което го прави най-големият победител на 2016 г.“, се казва в статията на „Гардиън“.

На 7 декември американското списание „Тайм“ обяви новоизбрания американски президент Доналд Тръмп за „Човек на годината“.

На корицата на списанието Тръмп е наречен „президент на разединените американски щати“.

Избор направиха и читателите на „Тайм“. Според тях, званието „Човек на годината“ достойно може да носи премиерът на Индия Нарендра Моди. Той събра повече гласове от настоящия президент на САЩ Барак Обама, както и от новоизбрания Тръмп.

„Тайм“ избира човек на годината от 1927 г. и това се прави от главния редактор на изданието. До 1950 г. титлата беше получавана само от конкретни личности, но след това е била давана и на абстрактни персонажи.

До обявяването на новия носител, читателите на списанието също дават мнението си като гласуват онлайн.

Критерият за избор е определен от първия издател на „Тайм“ Хенри Люс – лице, което в най-голяма степен е повлияло на събитията през изтичащата година.

Advertisements

Posted on 12.12.2016, in Общество and tagged , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink. Вашият коментар.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: