Рябков: САЩ настояват за неприемливи параметри – спиране на бойните действия и пълна свобода на тези, които водят боеве срещу сирийската армия


Рябков: САЩ настояват за неприемливи параметри - спиране на бойните действия и пълна свобода на тези, които водят боеве срещу сирийската армияВъпреки съобщенията на агенция “Ройтерс“, че Москва и Вашингтон са се договорили за безопасна евакуация на бойците от “Джебхат ан-Нусра” от Алепо, то зам.-външният министър на Русия Сергей Рябков отхвърли това твърдение, съобщава РИА “Новости”.

“Това, което се съобщава по западните агенции не винаги съответства на действителността. Най-важното, което трябва да отбележим в този случай е, че Русия, нашата групировка в Сирия, от дълго време предприема всички необходими мерки, за да създаде условия за безопасно напускане на града (Алепо) на тези, които се намират там”, заяви Рябков.

По неговите думи, “въпросите за извеждане на бойците са предмет на отделни договорености със САЩ”.

“Такива договорености все още не са постигнати, в голяма степен заради това, че САЩ настояват за неприемливи параметри от гледна точка на прекратяване на огъня, спиране на бойните действия и по същество дават пълна свобода на тези, които в момента водят боеве срещу сирийската армия”, отбеляза представителят на руското министерство на външните работи.

Рябков добави, че по тази причина “не може да се говори за съвместно предложение, нито за сложени на масата предложения, които след това да бъдат разглеждани от опозицията“.

Той изказа почудата си на какви източници се опират тези, които пускат подобни новини в информационното пространство.

Правителствената армия на Сирия проведе активно настъпление в източните райони на Алепо, които за заети от бойците.

По последни данни на руското министерство на отбраната 93% от територията на източен Алепо се намира под контрола на сирийската правителствена армия.

Advertisements

Posted on 12.12.2016, in Международна политика and tagged , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink. Вашият коментар.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: