Кандидат за президент на Франция: Край на диктата на САЩ, искаме суверенна политика и диалог с Русия


Кандидат за президент на Франция: Край на диктата на САЩ, искаме суверенна политика и диалог с Русия Франция трябва да води постоянен диалог с Русия, заяви Еманюел Макрон — независим кандидат за президент на страната, бивш министър на икономиката в правителството на социалистите, в ефира на телевизия ТF1.

„Франция трябва да води диалог с Русия.

На международната арена страна ни върви по независим курс, тя няма намерение да допуска във външнополитическия й курс някой да й диктува, в частност САЩ.

Именно затова Франция трябва да води самостоятелна, суверенна, постоянна и независима от други политика на диалог с Русия“, — заяви Макрон.

 

Той отбеляза, че при връзките с Москва „трябва да се придвижва политика в рамките на минските съглашения“, за да се стигне до деескалация на украинската криза.

 

„Но също трябва да се постигне отслабване на санкциите срещу Русия. Следва да се постараем максимално да подобрим отношенията си с Русия“, каза Макрон.

Advertisements

Posted on 12.12.2016, in Международна политика and tagged , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink. Вашият коментар.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: