Сирийските войски с помощта на специалните части на ВС на Русия са успели да върнат Палмира под своя пълен контрол


Сирийските войски с помощта на специалните части на ВС на Русия са успели да върнат Палмира под своя пълен контролВ нощта на 10 и 11 декември сирийските войски с помощта и подкрепата на руската армия са успели да върнат Палмира под своя пълен контрол след критичното положение, предизвикано от мащабното настъпление на терористите.

Специалните части на ВС на РФ са влезли в бой с терористите от „Ислямска държава” в древния град.

По данни на сирийските военни кореспонденти бойците от елитните подразделения са участвали в операцията по прочистването от ИД на района Ал Амирийя, превзет по-рано от терористите.

Освен това, те за извършили и корекция на масираните ракетно-бомбени удари на самолетите на ВКС на РФ, които вечерта и през нощта буквално засипаха с огън и жупел върху позициите на групировката.

„Руските сили на за специални операции участваха в битката за Палмира, осигурявайки целенасочване за руската и сирийската авиация. ИД плащат висока цена”, написа известен сирийски военен кореспондент.

Бойците от отряда със специално предназначение на Министерството на отбраната на Русия постоянно дават служба в района на Палмира от момента на освобождаването на града от ИД през пролетта на 2016 година.

В задачите им влизат издирвателно-спасителни операции в полза на авиогрупата на ВКС на РФ, разположена на летището Тияс, коригиране на ударите, охрана на периметъра на руския пункт на базиране в Тадмор и др.

Posted on 11.12.2016, in Въоръжени сили and tagged , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink. Вашият коментар.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

%d блогъра харесват това: