Русия ще окаже методическа помощ на Куба да модернизира армията си


Русия ще окаже методическа помощ на Куба да модернизира армията сиРусия ще окаже на Куба методическа помощ за модернизация на въоръжените й сили по подписана по-рано програма за техническо сътрудничество в областта на отбраната до 2020 г., каза вицепремиерът на РФ Дмитрий Рогозин, цитиран от ТАСС.

„Това не е доставка, а именно методическа помощ – каза той. – Ние ще оказваме методическа помощ като част от формираната дългосрочна програма за планирано развитие на въоръжените сили (на Куба) и всички дейности свързани с ремонта на техниката“.

Рогозин уточни, че по този начин е създаден прецедент.

„По молба на Куба, първо взехме участие в разработката на дългосрочната програма за модернизация, осъвременяване и възстановяване на техниката, която преди е доставяна на тяхната страна и всичко това е фиксирано в плана за действие, който днес беше подписан“, каза вицепремиерът на Русия.

Рогозин отбеляза още, че по въпросите на отбраната и безопасността Русия отдавна е преминала към програмно-целевия метод, тя има специалисти и методика, които могат да оказват помощ в областта на планирането.

„Тази помощ ще бъде оказана. Преди всичко това е методическа помощ, която ще им помогне да формират дългосрочната си програма по планиране на своите мощности и по направление на модернизацията на въоръжените сили“, уточни Рогозин.

Той напомни, че кубинските въоръжени сили използват техника, която е доставена от Съветския съюз.

„Сега създаваме необходимите ремонтни бази, сервизно обслужване на тази техника, нови достави, за да се обезпечи пълната безопасност на Куба и да отговаря на съвременните рискове“, обясни Рогозин и допълни, че по редица въпроси помощта на кубинските колеги също ще бъде полезна на Русия, в частност по въпросите на робототехниката.

Advertisements

Posted on 11.12.2016, in Въоръжени сили and tagged , , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink. Вашият коментар.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: