Съветник на Доналд Тръмп почти призна присъединяването на Крим към Русия


Съветник на Доналд Тръмп почти призна присъединяването на Крим към Русия„Нивата на дезинформация, на базата на които се взимат решенията на външни играчи за Украйна и Крим, са катастрофални“, обяви в Москва Картър Пейдж, съветник на новоизбрания президент Доналд Тръмп.
Според него историята на събитията през последните години в Украйна и в частност в Крим е един от най-крещящите примери за „фалшиви новини“ в най-ново време.

„Убеден съм, че ще се открият нови възможности за преодоляване на неверните представи и погрешната посока, които бяха предприети по отношение на Украйна“, коментира Пейдж пред журналисти в отговор на въпрос на агенция РИА „Новости“ дали по негово мнение новата администрация на САЩ ще признае присъединяването на Крим към Русия и каква роля ще играе украинския въпрос в политиката на кабинета на Тръмп.

Президентският съветник говори и за разширяване на сътрудничеството с руски фирми. Според него в близко бъдеще възможностите за връзките с частни руски компании ще бъдат максимално благоприятни.

„Американските, точно както и европейските компании, са заинтересовани към връщане на руския пазар. И техните интереси засягат широк спектър от различни отрасли“, заяви Пейдж.

Той допълни, че вече работи върху няколко перспективни проекти с руски компании.

Картър играе в момента ролята на мост между Кремъл и новата американска администрация. Той беше в началото на предизборната кампания в Щатите външнополитически съветник на Тръмп.

ФБР го разследва през лятото за тесни контакти с бизнесмени и високопоставени лица в Москва. Тогава Пейдж окачестви действията на разследващите като „лов на вещици“.

Съветникът на Тръмп е работил през 2000-та година в Русия в инвестиционни банки.

Posted on 10.12.2016, in Международна политика and tagged , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink. Вашият коментар.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

%d блогъра харесват това: