Руската подводница „Ростов на Дон“ нанесе ракетен удар с „Калибър“ по терористите от ИД (видео)


Руската подводница "Ростов на Дон" нанесе ракетен удар с "Калибър" по терористите от ИД (видео)В резултат на нанесените удари по ИД от руската подводница „Ростов на Дон“ са поразени всички цели, съобщи министърът на отбраната на Русия Сергей Шойгу.

„В резултат и авиацията, и подводният флот извършиха успешни пускове, всички цели са поразени. За пореден път крилатата ракета „Калибър“ показа своята ефективност при далечни разстояния“, — каза Шойгу по време на срещата си с президента на Русия Владимир Путин.

Той добави: „Целите са били два крупни пункта на терористите на територията на Рака.

С пълна увереност можем да кажем, че е нанесен достатъчно съществен ущърб на складовете с боеприпаси и по завод за снаряди, както и по нефтената инфраструктура“, — каза министърът.

 

Според него, фиксиран е както пускът на ракетите, така и техният полет, а също попадането на ракетите в целите.

Освен това, отбеляза Шойгу, всички цели, по които са нанасяни удари от самолети, също „напълно детайлизирано установени от всички видове разузнаване“.

Министърът отбеляза, че подводницата „Ростов на Дон“ e осъществила пуск под вода.

„През май издадохме заповед да се провери новото оръжие във всички сфера на употребата му — от въздух, от вода“, — припомни министърът.

Според него, ударите с новото въоръжение са нанесени от Каспийската флотилия, „сега изпробвахме и показахме пускове от Средиземно море“.
Владимир Путин поръча да се анализират резултатите от ударите по ИД от новото високоточно оръжие и изрази надежда, че в борбата с терористите няма да се наложи да се използват ядрени бойни глави.
„Трябва да се анализира всичко, което се случва на бойното поле, как работи оръжието. И „Калибрите“, и ракетите „А-101“ като цяло показаха високи качества, това е ново, съвременно и високоефективно оръжие, то може да се снабди както с обичайни бойни глави, така и със специални такива, т.е. с ядрени.
Естествено, в борбата с терористите, надявам се, никога няма да се наложи да го използваме“,  каза Путин.
Реклами

Posted on 10.12.2016, in Видео, Въоръжени сили and tagged , , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink. 1 коментар.

  1. Ненко

    Братята руснаци са уникални няма по добри военни от тях

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

%d блогъра харесват това: