Русия и Куба подписаха договор за технологическо сътрудничество в областта на отбраната


Русия и Куба подписаха договор за технологическо сътрудничество в областта на отбранатаРусия и Куба подписаха договор за технологическо сътрудничество в областта на отбраната, предава Ruptly.tv.

Документът ще е в сила до 2020-та година. Подписи под него поставиха председателят на руската част на междуправителствената комисия, вицепремиерът на РФ Дмитрий Рогозин и заместник-председателят на Министерския съвет на Куба Рикардо Кабрисас Руис.

Освен в сектора на отбраната, двете държави сложиха подписите си под още шест документа за сътрудничество, включително в здравеопазването, транспорта и производството на енергия.

В началото на октомври пък зам. председателят на групата на „Справедлива Русия“ в Държавната дума Олег Нилов предложи Русия да възстанови военните си бази във Виетнам и Куба.

В същото време заместник-министърът на отбраната Николай Панков коментира, че страната  разглежда възможността да върне военните си бази в страни, където е имало такива по времето на Съветския съюз.

Advertisements

Posted on 09.12.2016, in Национална сигурност and tagged , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink. Вашият коментар.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: