Президентът Путин: Москва не може да приеме позицията на Запада по отношение на гибелта на руските военни медици в Сирия


Президентът Путин: Москва не може да приеме позицията на Запада по отношение на гибелта на руските военни медици в СирияМосква не може да приеме позицията на западните структури по отношение на гибелта на руските военни медици в Сирия, заяви президентът Путин по време на заседание на Съвета за развитие на гражданското общество и правата на човека, предаде кореспондент на “Лента.ру”, съобщи Рамблер.

По думите на държавния глава “големите международни структури (…) просто поставиха на равна нога и напусналите живота наши медици, и онези, които нанесоха удари по болницата, при това правейки това съзнателно, знаейки, къде се намира медицинското учреждение”.

Той подчерта, че “това е абсолютно неприемливо и недопустимо”.

Путин напомни, че медиците са пристигнали в Арабската Република “не за да участват в бойните действия, а да оказват помощ на хората, при това на местното население”.

Президентът благодари на руския Червен кръст, който остро осъди убийството на сътрудниците на руската мобилна болница в Алепо.

По-рано в четвъртък руският лидер подписа указ, с който награждава с “Орден за смелост” служители и цивилен персонал на Руските въоръжени сили, които са загинали или са били ранени в Сирия.

Посмъртно бяха наградени сержантите Надежда Дураченко и Галина Михайлова.

Професорът от катедрата на Военномедицинска академия (ВМА) Вадим Арсентиев, който бе тежко ранен по време на обстрела на руската болница в Сирия, също бе награден, съобщи Руски дневник.

Advertisements

Posted on 09.12.2016, in Общество and tagged , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink. Вашият коментар.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: