Тайната на „Адмирал Кузнецов”: С един залп унищожава цял флот -ракетите му „Гранит” са с изкуствен интелект


Тайната на „Адмирал Кузнецов”: С един залп унищожава цял флот -ракетите му „Гранит” са с изкуствен интелектРуските разработчици от „НПО Машиностроение” разказаха на журналистите на „Звезда” от програмата „Военная приемка” за бойните възможности на тежкия самолетоносач „Адмирал Кузнецов”.
За разлика от повечето самолетоносачи на други държави, руският „Адмирал Кузнецов” е именно авионосен крайцер. Той не само превозва на борда си самолети и хеликоптери, и не само е плаващо летище, а и истински боен кораб.
Най-мощното оръжие на „Адмирал Кузнецов” са 12 тежки ракети „Гранит”. Теглото на всяка от тях е седем тона, а дължината на полета до 700 километра. Разработчиците казаха още, че ракетите са „умни” и поддържат връзка помежду си.

„Какви са особеностите на тези ракети: когато те са изстреляни със залп, те се намират в едно информационно поле. Обменят си информация по време на полета.

Приближавайки се до груповата цел, ракетите се подреждат в определена редица, като ято птици, след което започват много точно разпределяне на целите и подбирането на поражението за всяка конкретна цел.

Тоест те решават сами помежду си с помощта на интелигентна система за управление коя от ракетите подхожда най-добре на всяка конкретна цел”, каза заместник-генералния директор по комплексите на „ВПК НПО Машиностроение” Анатолий Свинцов.

„Умните ракети работят в екип – една за всички, всички за една”, добави той.

„Така сме го пресметнали и такава задача бе дадена, да може с един носител да бъде поразена цяла авионосна групировка. Самолетоносачът плава, около него има 3 крайцера, с един залп на „Гранит” може да бъде поразен и самолетоносачът и всичко останало”, поясни Свинцов.

НАТО нарича тези ракети Shipwreck (корабокрушение). След скорошна модернизация „Кузнецов” може да стреля с „Гранит”-и и по крайбрежни укрепления.

Posted on 08.12.2016, in Въоръжени сили and tagged , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink. 1 коментар.

  1. Стефан Караджа

    Всички бяхме свидетели как когато Русия беше в колапс благодарение на дивотиите на горби на никой от вашингтон не му пукаше, но когато се намери ПУТИН отпочнаха глупусти, че бил диктатор и тн… Само, че той възроди отново великата Рус започнаха да се произвеждат оръжия-шедьоври и без аналог в света .А ние сме пак на грешната страна. Защото политическите трупове , които управляват нашата родина ни доведоха до най -жестоката национална катастрофа от която незная как ще излезем. не ставаме и за бананова република защото нямаме и банани.А българия беше страна , която имаше всичко, произвеждаше всичко и то на ниво и с нас се съобразяваха всички комшии защото имахме желязна армия.Бог да пази българия!

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

%d блогъра харесват това: