Руският президент Владимир Путин: Трябва се реагира превантивно на икономическите рискове за сигурността на Русия


Руският президент Владимир Путин: Трябва се реагира превантивно на икономическите рискове за сигурността на РусияРуският президент Владимир Путин призова да се реагира превантивно на икономическите рискове за сигурността на Русия, да се засилва собственият ѝ потенциал и да се разчита на него, съобщи ТАСС.

„Трябва да отчитаме тези (негативни) тенденции, да реагираме превантивно на рисковете и заплахите“, каза Путин на заседание на Съвета за сигурност на Русия.

„В същото време нашият основен, фундаментален отговор е да засилваме собствения си икономически потенциал“, допълни той.

Според него Русия не бива да се „затваря от световната икономика, а да повишава своята ефективност“.

Путин отбеляза, че с цел укрепване на икономическата сигурност трябва максимално да се използва потенциалът на руските региони, като назова Далечния изток като един от най-перспективните в този аспект.

В сряда Путин се срещна с висши офицери и прокурори по случай повишаването им в длъжност.

На срещата той отбеляза решителната и настъпателна работа на Федералната служба за сигурност (ФСБ) на Русия.

„За 10 месеца през 2016 г. благодарение на ФСБ бяха предотвратени над 30 престъпни терористични насочености, включително 10 терористични акта“, отбеляза руския президент, цитиран от РИА „Новости“.

На срещата руският държавен глава и върховен главнокомандващ отбеляза и високия боен дух на руските военни в Сирия, като заяви, че операцията в арабската страна е доказателство за нарастващото качество и възможности на руския флот и руската армия.

„Сигурността на Русия, спокойствието на нашите граждани зависи пряко от ефективността на работата на целия силов блок в страната. Не се съмнявам, че офицерите от специалните служби и правоохранителните органи добре разбират това“, заяви Путин.

Posted on 08.12.2016, in Национална сигурност and tagged , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink. Вашият коментар.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

%d блогъра харесват това: