Руският президент Владимир Путин приветства финализирането на сделката за приватизацията на нефтената компания „Роснефт“


Руският президент Владимир Путин приветства финализирането на сделката за приватизацията на нефтената компания „Роснефт“Управителят на „Роснефт“ Игор Сечин е съобщил на руския президент Владимир Путин, че сделката за приватизацията на компанията е завършена, предаде ТАСС.

Стратегически инвеститори при приватизацията на акциите са консорциумът на компания Glencore и суверенният фонд на Катар.

В държавния бюджет след приватизацията на „Роснефт“ ще постъпят 10,5 млрд. евро.

Руският държавен глава е настоял за поетапно конвертиране в рубли на средствата от приватизацията на компанията, за да се избегнат колебанията на курса.

„Президентът отбеляза, че през следващите дни в страната ще постъпи значителен обем валута и за да се избегнат всякакви колебания в курса, е необходимо да се предвиди съответната поетапна система на конвертиране“, заяви прессекретарят на президента Дмитрий Песков.

Приватизацията на 19,5% от руската компания „Роснефт“ се превърна в изненада за пазарите и медиите, а от големите западни издания тя беше наречена „триумф за президента Владимир Путин“ по време на действието на антируските санкции.

Advertisements

Posted on 08.12.2016, in Икономика and tagged , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink. Вашият коментар.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s

%d bloggers like this: