Русия демонстрира упоритост и последователност на дипломатическата арена за Сирия


Русия демонстрира упоритост и последователност на дипломатическата арена за СирияРусия демонстрира не само упоритост и последователност на дипломатическата арена, където е подложена на сериозен натиск, но показва и военни умения, което принуждава Запада и неговите сателити да я считат за свой потенциален противник.

Следва да се отбележи, че сирийският конфликт, както и конфликтите в Ирак, Либия и Йемен са междуплеменни и междурелигиозни.

Разработената и успешно проведена от Генералния щаб на руските военни сили концепция за локални прекъсвания на боевете с племена, шейхове, групировки и цивилни граждани сработи с пълна сила.

Благодарение на този подход стана възможно да се успокои Югът на Сирия, което от своя страна позволи концентрирането на немногобройните правителствени сили на север, в района на Алепо и Хомс.

Руските преговарящи, главно военни съветници, бяха основните, които работиха енергично, за да се постигнат сегашните резултати.

По своето значение за общия успех тази задача стои наравно с възлови за сирийската армия въпроси, които се решават с помощта на руски експерти, както и тази на военни летци и моряци.

Със скромните си сили правителствената армия, която укрепна организационно, технически и морално благодарение на руските специалисти, в същия количествен състав и съкратени срокове ще постигне прелом в динамиката на фронтовете в Алепо.

Разрушаването на отбраната на ислямистите стана възможно и благодарение на правилната оценка на боевия потенциал на противника и разбиването на алгоритъма на неговите действия. Изтощаването на врага бе в основата на стратегията, довела до успех.

Операцията на руските Военнокосмически сили в Сирия представлява реален израз на оптималния модел за участие в локални конфликти със средна и висока интензивност, какъвто Западът и на първо място САЩ, не успяха да изградят.

Posted on 08.12.2016, in Анализи, Международна политика and tagged , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink. Вашият коментар.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

%d блогъра харесват това: