Обама призна: Грешките на САЩ в Ирак доведоха до появата на ИДИЛ


Обама призна: Грешките на САЩ в Ирак доведоха до появата на ИДИЛБарак Обама си отива. Нищо тържествено, в реда на нещата.

Но тръгва с ясното усещане, че нещо не му стигна, въпреки нобеловата награда за мир, която знае, че е бутафорна, защото мир няма.

Остава надежда, че рано или късно, всеки застава пред себе си и признава пред съвестта си.

Барак Обама си отива от поста президент на САЩ, разбирайки, че е бил поредната кукла, в отдавна написан сценарий, и сега ще обсъждат данните му и актьорската му игра. Самият той ще види. Играта на водач не е успешна, просто защото американската народопсихология няма заложен подобен смисъл. Там всичко е икономика и долари.

Друг въпрос е православният синеок Владимир Путин, който печели с ясното съзнание, че е син на народа си и се отнася към това като към мисия. Искрено.

Американските политици превръщат всичко в „продакшън“, пишат все нови и нови сценарии, увлечени в играта да станат най-великата сила. На всяка цена. А това е опасно.

Защото всички сме хора. И независимо каква професия упражняваме в живота си, първото от което трябва да изхождаме е именно това- да бъдем хора във всяка ситуация.

Разбирайки това, Барак Обама си дава сметка, че неразгадаемият Путин, чийто лик с гордост обличат на тениски, е истински и вдъхновява- което е извън силите на най- мощната пиар машина или пропаганда.

И както често, казват руснаците „сила в правде“- рано или късно, истината става явна за всички, и трябва да бъде призната. Защото е по-силна от политиката. За това, може би Барак Обама призна- ИДИЛ е грешка на САЩ.

Ние всички, отдавна подозираме това. Но се иска и мъжество да се признае.

Барак Обама осъзна, че влизането в Ирак е една от причините за появяването на ИДИЛ. Другите причини, вече са собствена американска инициатива, или игра с огъня- и те си ги знаят.

Холивудката продукция страх, с наложена марка „ИДИЛ“ става неуправляема. Тероризмът, създаден първоначално като инструмент ( както си мисли САЩ) надминава очакванията. И Барак признава това- защото разбира, че игрите на смъртта ще продължат, и вината е на САЩ.

Разбира и защо светът  подкрепя Русия ( сигурно вътрешно и той я подкрепя) защото тероризмът измислен от САЩ, не може да бъде спрян като видео игра. Този път е сериозно.

 

„Ние се отказахме да повтаряме грешките от нахълтването в Ирак през 2003 година, които способстваха за разрастване на организацията, станала известна по целият свят като *ИДИЛ“ (* терористична организация забранена в Русия и редица страни).

 

Това звучи като чистосърдечно признание-„да действително проблем има, и това е тероризма, не знаехме че ще стане така“.

Advertisements

Posted on 07.12.2016, in Анализи, Международна политика and tagged , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink. Вашият коментар.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: