САЩ укрепват антируската политика преди встъпването в длъжност на Тръмп: Одобриха бюджет от 4.3 мил.долара за подкрепа на терористите


САЩ укрепват антируската политика преди встъпването в длъжност на Тръмп: Одобриха бюджет от 4.3 мил.долара за подкрепа на терориститеКонгресът на САЩ прие решение за ограничаване на военните контакти с Русия, което контрастира с декларираното, по време на предизборната кампания, умерено-миролюбиво отношение към Москва от страна на  новоизбраният президент Доналд Тръмп.

По този начин, Барак Обама и администрацията му, опитват да поставят всякакви капани за Доналд Тръмп във външната и вътрешна политика.

Експертите са убедени, че републиканското болшинство в американския парламент не може да се смята за «про-тръмповско»

Конгресът на САЩ прие решение за отделянето на бюджет за 2017 година в размер на 4,3 милиарда долара за „сдържането на Русия“, за военна помощ на Украйна — 350 милиона долара.

А също така и да преустанови военното сътрудничество с Москва във всички области, докато министърът на отбраната и държавният секретар на САЩ не се отчетет пред Конгреса, че „Русия е прекратила окупацията на части от територията на Украйна“, и престане да бъде заплаха за „суверенитета и териториалната цялостност на Украйна и членовете на НАТО“.

Така, сега още веднъж да обърнем внимание на тази информация, за да се опитаме да разберем какво имат предвид САЩ.

Докато Русия води битка с тероризма, и доставя хуманитарна помощ на сирийците, правейки всичко по силите си, за да постигне политическо урегулиране на конфликта в Сирия,САЩ планира бюджет от 4,3 милиарда долара за забележете „сдържането на Русия“- тоест?

Високи цели: 4,3 милиарда долара, колосална сума, която трябва да бъде изхарчена за „сдържането на Русия“, която се бори с тероризма. Значи, от тук се получава, че САЩ не иска Русия да се бори с тероризма, и иска да я сдържи от тези й намерения.

Тогава може би, би било по-правилно да се каже, че в такъв случай САЩ отделя за 2017 година бюджет от 4,3 милиарда долара за да подкрепи тероризма, не е ли така?

Следващият момент: конгресът е предвидил и 350 милиона долара за военна помощ за Украйна. Сериозна сума за „благородна кауза“, как мислите?

Звучи почти  толкова нелепо, колкото нобеловата награда за мир на Обама. От къде на къде САЩ смята, че ще помогне на Украйна, ако й даде военна помощ ( военна помощ, значи оръжия, военни, танкове, бомби, нали така?).

Само, че Украйна има нужда от хуманитарна помощ и мир, не от военна.

Защото в Украйна има деца, които са изгубили родителите си, заради военната помощ на САЩ, и родители, които са изгубили децата си, и спокойния си начин на живот, и много изгубени животи…

Децата на Украйна имат нужда от мляко, от здрав сън, от живи родители, от мир и любов- не от танкове и бомби, дори да са най-най-красивите американски модели.

Вметка- Русия, за която САЩ са отделили вече 4,3 милиарда за да я сдържат, праща хуманитарна помощ и в Украйна.

Представяте ли си тези 350 милиона долара, които САЩ иска да даде за военна помощ, ако бъдат изхарчени за възстановяването на разрушенията, за детска храна, дрешки, играчки, лекарства? Не звучи ли по- правилно? И всъщност, къде е логиката, тоест как ще помогнат бомбите и оръжията на децата, за да настъпи мир?

Ако обобщим, се получава доста цинично: тоест на фона на военните конфликти и кръвопролития, САЩ заделя от данъците на американците, за да прати още оръжие и бомби, и в Сирия и в Украйна, като при това, смята, че Русия е заплаха за НАТО и горките, кръвожадни терористи? И Обама за тези си усилия получава нобелова награда за мир?

А Русия при това е санкционирана, защото се бори с тероризма и отстоява световния мир, докато САЩ инвестира във война, убеждавайки света, че така е правилно…и става въпрос за демокрация- а хората гледат телевизия и се чудят, какво става, нещо не е наред…

 

Posted on 06.12.2016, in Анализи, Международна политика and tagged , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink. Вашият коментар.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

%d блогъра харесват това: