Президентът Владимир Путин подписа нова Доктрина за информационната сигурност на Русия


Президентът Владимир Путин подписа нова Доктрина за информационната сигурност на РусияРуският президент Владимир Путин подписа нова Доктрина за информационната сигурност на Русия, предаде РИА „Новости“.

Документът е публикуван на официалния интернет портал за правна информация и вече е в сила.

Едно от направленията на новата доктрина е стратегическото сдържане и предотвратяване на военни конфликти, които биха могли да възникват с използването на информационните технологии.

„Стратегическата цел за осигуряване на информационна сигурност в областта на стратегическата стабилност и равноправно стратегическо партньорство е да се формира устойчива система от неконфликтни междудържавни отношения в информационното пространство“, се посочва в документа.

В него се казва още, че спецслужбите на редица държави използват „информационно-психологическо въздействие“, за да дестабилизират обстановката в света, което води до „подкопаване на суверенитета и нарушаване на териториалната цялост на други държави“.

В същото време броят на координираните атаки срещу важни руски обекти нараства, а чуждестранната разузнавателна дейност срещу страната се усилва.

Едно от направленията на доктрината, утвърдена от президента, че усъвършенстването на системите за гарантиране на информационната сигурност на руските въоръжени сили.

В доктрината за информационна сигурност се отбелязва още, че руските медии в чужбина са обект на откровена дискриминация.

„На руските журналисти се пречи да осъществяват професионалната си дейност“, се посочва в текста на документа.

Подчертава се, че чуждестранните медии не са обективни в оценката си спрямо руската държавна политика, като броят на подобни материали нараства.

Advertisements

Posted on 06.12.2016, in Национална сигурност and tagged , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink. Вашият коментар.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: