Държавната дума осъди „Декларацията за паметта“ приета от Полша и Украйна


Държавната дума осъди "Декларацията за паметта" приета от Полша и УкрайнаВ Държавната дума осъдиха декларацията за памет и солидарност, приета от Сейма на Полша и Върховната рада на Украйна, в която СССР е наречен агресор, разпалил Втората световна война.

Депутатите отбелязаха, че този документ противоречи на нормите на международното право.

Подписалите декларацията не само обявяват Съветския съюз за агресор, но се изказват и срещу решения, приети през 1945 г. на Ялтенската конференция от държавните глави на антихитлеристката коалиция.

Няма необходимост да се доказва, че въпросите, свързани с Втората световна война, не могат да бъдат безразлични за нас — отбеляза в хода на разглеждането на документа депутатът Константин Затулин. — Става дума за опит до се подменят фактическите събития от отминалите дни с желанието да се причисли към отговорните за Втората световна война СССР и неговият пряк наследник Русия.”

Приемането на подобно решение от нашите колеги парламентаристи беше вдъхновено от неприязънта не само към бившия Съветски съюз, но и към Руската федерация”, се отбелязва в приетата от Думата декларация.

В Държавната дума смятат, че страните, подписали декларацията за паметта, със своята провокация не само влошават отношенията с Русия, но и подкопават ненарушимостта на собствените си граници.

Наистина, когото Бог решава да накаже, той го лишава от разум”, пишат авторите на документа на Думата.

Освен това депутатите обявиха, че ще се отнасят към фактите на признаване на тази декларация от трети страни и международни организации като към враждебни действия по отношение на Руската федерация с всички произтичащи от това последствия за взаимоотношенията с тях.

Posted on 06.12.2016, in История and tagged , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink. 1 коментар.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

%d блогъра харесват това: