Tерористите от Източно Алепо започнаха преговори с представителите на правителствената армия за капитулацията си


Tерористите от Източно Алепо започнаха преговори с представителите на правителствената армия за капитулацията сиВъоръжените бандитски части, които държат контрола над източните квартали на Алепо, водят с представителите на правителствената армия тайни преговори за условията за капитулацията си, съобщи близкото до правителството на страната издание „Ал-Ватан“, позовавайки се на собствени източници.

Изданието отбелязва, че след поредицата мащабни победи на военните в източната част на града сред радикалните групировки са избухнали разногласия.

Както твърдят източниците, въпреки по-ранните си изявления, че отказват доброволно да напуснат контролираните от тях райони в мегаполиса, много от джихадистите вече са склонни да приемат ултиматума на властта.

„На фона на тежките загуби терористите сипят обвинения един към друг, някои от тях вече водят тайни преговори с армията на Сирия за възможността да легализират статута си и да излязат от източните квартали на Алепо“, пише изданието.

По-рано бойците в Източно Алепо отказаха да предадат оръжието си и мирно да напуснат града.

Според думите на представител на обединението „Фастаким“ Закария Малхифджи, намиращ се в Турция, радикалите не виждат проблем в хуманитарните коридори за мирните жители, но самите те нямат намерение доброволно да изоставят позициите си и да напускат мегаполиса.

„Ал-Ватан“ пише, че в ръцете на терористите остават по-малко от 35 % от територията на града, който бе завзет през 2012 г.

Понастоящем сирийската армия с подкрепата на съюзническите отряди на опълчението след тежки сражения се придвижва към Цитаделата — средновековната крепост, намираща се на височината над града.

Както отбелязват експертите, контролът на армията над Цитаделата ще означава преломен, завършващ етап от операцията в Алепо.

Posted on 05.12.2016, in Въоръжени сили and tagged , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink. Вашият коментар.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

%d блогъра харесват това: