Федералната служба за сигурност в Русия ликвидира ислямски екстремист


Федералната служба за сигурност в Русия ликвидира ислямски екстремистиФедералната служба за сигурност в Русия ликвидира петима ислямски екстремисти, включително водачът на една от най-опасните терористични банди в Русия.
Екстремистите са убити при спецоперация в предградие на Махачкала — столица на кавказката република Дагестан, съобщиха от ФСБ.
Сред неутрализираните бандити са разпознати главатарят на „Вилайят Кавказ“ Рустам Аселдеров и четирима джихадисти от най-близкото му обкръжение.
Силите за сигурност са обкръжили резиденцията, където се укривали бандитите. Те са открили огън. В бърлогата на терористите спецполицаите са открили и иззели автоматично оръжие, голямо количество боеприпаси и взривни вещества.
В съобщението се отбелязва, че Аселдеров е положил клетва за вярност към групировката „Ислямска държава“. Той е организирал предотвратения от спецслужбите опит за атентат в новогодишната нощ на Червения площад в Москва през 2010 г.
Приписват му още няколко терористични акта в Дагестан.
Advertisements

Posted on 04.12.2016, in Национална сигурност and tagged , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink. Вашият коментар.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: