Роботизирани комплекси ще помагат на руските сапьори в Сирия (видео)


Роботизирани комплекси ще помагат на руските сапьори в Сирия (видео)Роботизирани комплекси ще помагат на руските сапьори, които отпътуваха за Сирия, за разминиране на освободените източни райони на града, съобщи RT .

Преди това същите роботи бяха използвани и при разминирането на историческия град Палмира, предаде „Интерфакс“.

Министерството на отбраната на РФ съобщи, че изчистването на Алепо от взривоопасни предмети ще бъде извършено от отряд от 200 военнослужещи. Руските сапьори носят със себе си най-съвременните комплекти за разминиране и защита.

Масата на робота „Уран-6“ е 6 тона, скоростта на движение е до 15 километра в час. „Уран-6“ разполага с комплект допълнително оборудване, включващо различни захващащи устройства, както и четири видеокамери, които позволяват на оператора да извършва кръгов обзор на мястото на работите.

Днес по-рано през деня руският външен министър Сергей Лавров съобщи, че на среща му в Рим с държавния секретар на САЩ Джон Кери, САЩ са отправили нови предложения за Алепо, съобщи РИА „Новости“.

Според Лавров преди това преговорите между Русия и САЩ във, връзка със Сирия, са били в застой заради „стремежа на американската страна да включи в договореностите положения, които биха изключили от ударите „Джебхат ан-Нусра“, която е начело на бойците в онези части от източен Алепо, които още не са освободени“.

 

Advertisements

Posted on 04.12.2016, in Видео, Въоръжени сили and tagged , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink. Вашият коментар.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: