Експерт: Политиката на санкции и другите опити на Запада да окажат влияние на външнополитическия курс на Русия се оказаха безплодни


Експерт: Политиката на санкции и другите опити на Запада да окажат влияние на външнополитическия курс на Русия се оказаха безплодниПолитиката на санкции и другите опити на Запада да окажат влияние на външнополитическия курс на Русия се оказаха безплодни, заяви в интервю за телевизия „3sat” професорът по международни отношения от университета в австрийския град Инсбрук Герхард Мангот.

Той се съмнява, че решението за въвеждане на санкциите е резултат от сериозно политически консултации, тъй като ефектът от икономическите ограничения не предизвикал драматични последствия.

„Още от самото начало политиката на санкции беше обречена на неуспех. Това е очевидно за всеки, който е запознат с Русия” – заявил Мангот.

Според професора, използването на подобен инструмент за натиск макар да оказа влияние върху икономиката на РФ (0,8-1% от БВП – БЛИЦ), нито една политическа цел на западните лидери не беше постигната, тъй като руското ръководство продължава начертания преди курс.

Експертът коментира ситуацията в руската икономика. Мангот отбелязва, че Русия вече излязла от „реактивния” стадий на рецесията и сега стана възможно да се говори за постепенно връщане на страната към предишните показатели.

Намаляването на темповете на инфлация също свидетелстват за „оздравяване” на икономиката.

Експертът отбелязал, че Русия все по-рядко търси помощ от западни експерти и все по-често разчита на собствените си сили.

Posted on 04.12.2016, in Икономика and tagged , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink. Вашият коментар.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

%d блогъра харесват това: