Държавният секретар на САЩ Джон Кери е отправил към Русия нови предложения за Алепо


Държавният секретар на САЩ Джон Кери е отправил към Русия нови предложения за АлепоРуският външен министър Сергей Лавров съобщи, че на среща в Рим държавният секретар на САЩ Джон Кери му е предал нови предложения за Алепо, предаде РИА „Новости“.

Според Лавров преди това преговорите между Русия и САЩ във връзка със Сирия са били в застой заради „стремежа на американската страна да включи в договореностите положения, които биха изключили от ударите „Джебхат ан-Нусра“, която е начело на бойците в онези части от източен Алепо, които още не са освободени“.

Предложенията, направени от Кери в събота обаче, „са в руслото на подходите, които руските експерти отдавна отстояват на преговорите с американците“, отбеляза първият дипломат на Кремъл.

Лавров допълни, че Русия е готова незабавно да изпрати в Женева дипломати и военни експерти, за да съгласуват съвместни действия със САЩ, които да осигурят излизането на всички терористи от източен Алепо без изключение, както и хуманитарните доставки в региона.

В същото време, подчерта Лавров, това не бива да е „среща заради срещата“, а на нея трябва да се определят конкретни срокове за решаването на ситуацията.

Advertisements

Posted on 04.12.2016, in Международна политика and tagged , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink. Вашият коментар.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: