Военноморската авиация на крайцера „Адмирал Кузнецов” се готви за мащабна операция в Източна Гута до Дамаск


Военноморската авиация на крайцера „Адмирал Кузнецов” се готви за мащабна операция в Източна Гута до ДамаскВоенноморската авиация на крайцера „Адмирал Кузнецов” се готви за мащабна операция в Източна Гута до Дамаск.
Палубните изтребители Су-33 трябва да бъдат задействани в ликвидирането на инфраструктурата на ислямистката групировка „Джейш ал Ислам”, окупирала Източна Гута,  разказа източник пред „Руская весна”.

Ракетно-бомбените удари на „Сушките”, крилатите ракети „Калибър” от фрегатата „Адмирал Григорович” и ракетите на крайцера „Москва”, както и от стратегическите ракетоносци Ту-160 ще са насочени към укрепените командни пунктове на джихадистката групировка.

След масираните въздушни и ракетни удари в мащабно настъпление ще преминат сирийските въоръжени сили и техните съюзници, прочиствайки квартал след квартал от оцелелите бандити.

Към планирането на спецоперацията по прочистването на Източна Гута от терористите военните са пристъпили след отказа на няколко главатари от „Армията на исляма” да предадат своето оръжие и да приемат условията за амнистия или да последват терористите от „Джебхат на Нусра” и „Ахрат аш Шам” в провинция Идлиб.

„Във връзка с успехите на правителствените войски в Алепо следващата най-вероятна стъпка ще бъде пълното освобождаване от терористи на населените пунктове в провинция Дамаск.

След скорошното освобождаване от терористи на населените пунктове Хан еш Ших, Закия и Ел Мукалбия, които дълго време бяха бастион на „Джебхат aн Нусра” в предградията на Дамаск, дойде реда на радикалната групировка „Джейш ал Ислам” с щабквартира в Източна Гута”, разказа военният.

„Мощният импулс за примирие в Източна Гута може да придаде тласък на военните действия на правителствените войски с подкрепата на ВКС и ВМФ на Русия”, каза още източникът.

Advertisements

Posted on 04.12.2016, in Въоръжени сили and tagged , , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink. Вашият коментар.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: