Генерал Конашенков: Великобритания нека не пречи на Русия да оказва на жителите на Сирия хуманитарна помощ


Генерал Конашенков: Великобритания нека не пречи на Русия да оказва на жителите на Сирия хуманитарна помощВеликобритания не е отделила в Сирия „нито грам брашно“, затова нека не пречи на Русия да оказва на жителите на Сирия хуманитарна помощ, заяви говорителят на руското военно министерство генерал-майор Игор Конашенков, цитиран от „Взгляд“.

По-рано британското издание „Дейли Мейл“ (The Daily Mail) публикува изявление на говорителя на британския премиер Тереза Мей по ситуацията в Сирия, според което Русия „пречи на опитите за доставки на хуманитарна помощ на жителите на обсадения Алепо, като не се съгласява огънят да бъде прекратен“, предаде РИА „Новости“.

Конашенков припомни, че от 28 ноември сирийската войска е освободила почти половината от контролираните от терористите квартали в източната част на града.

Освободени са над 90 000 мирни жители, които живеят там. Още около 28 000 мирни граждани, от които 14 000 деца, са избягали от контролираните от терористите източни квартали на Алепо в безопасни райони на града.

През цялото това време тези хора ежедневно получават хуманитарна помощ, лекарства и топли дрехи от руския Център за примирие и от сирийското правителство.

„За всички тези години война в Сирия Великобритания не е отделила нито грам брашно, нито една таблетка и нито едно одеяло, за да помогне на мирните жители.

Затова, ако в правителството на Великобритания действително искат да изпратят на жителите на източните райони хуманитарна помощ – за това има всички условия.

Ако пък за Алепо няма никаква британска хуманитарна помощ – не пречете на другите да помагат“, подчерта Конашенков.

„След подобни странни изявления възниква въпросът – чие мнение всъщност изразява говорителят на Тереза Мей: своето или на своя ръководител?

Изглежда заради русофобията в правителството на Великобритания са загубили обективна представа за случващото се в Сирия, включително в Алепо“, допълни говорителят на руските военни.

Advertisements

Posted on 03.12.2016, in Международна политика and tagged , , , , , , , , . Bookmark the permalink. Вашият коментар.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: