Лавров: Разполагането на ракетните комплекси „Искандер-М“ в Калининградска област е предизвикано от деструктивните действия на НАТО


Лавров: Разполагането на ракетните комплекси "Искандер-М" в Калининградска област е предизвикано от деструктивните действия на НАТОРуският външен министър заяви, че разполагането на ракетните комплекси „Искандер-М“ в Калининградска област е предизвикано от деструктивните действия на НАТО, предаде газета.ру.

„При сегашните условия Русия, изправена пред необходимостта да се адаптира към изменящата се в резултат на деструктивните действия на НАТО обстановка на континента, бе принудена да предприеме съответния комплекс от мерки в интерес на укрепване на своята отбранителна способност и национална сигурност“, каза първият дипломат на Русия в интервю за италианския вестник „Кориере дела Сера“ (Corriere della Sera).

Той отбеляза още, че Русия предприема тези мерки изключително на собствената си територия, за разлика от САЩ и някои други държави, които разполагат войска в съседни на Русия държави и провеждат провокативни военни демонстрации на руските граници.

Advertisements

Posted on 02.12.2016, in Национална сигурност and tagged , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink. Вашият коментар.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: