Президентът на Русия Владимир Путин: Разчитаме на обединение на усилията със САЩ в борбата срещу тероризма (видео)


Президентът на Русия Владимир Путин: Разчитаме на обединение на усилията със САЩ в борбата срещу тероризма (видео)„Тревога предизвиква фактът, че в цял свят, дори в уредените страни и стабилни региони, възникват големи вътрешни конфликти – на религиозна, националистическа или социална основа. Тези конфликти се изострят на фона на проблемите от миграционната криза, с която се сблъскаха европейските и други страни“ , заяви в 13-то си годишно послание към Федералното събрание на Руската федерация президентът Владимир Путин.

В тазгодишното си обръщение той постави акцент върху социалните и обществените предизвикателства, като заяви, че икономическите проблеми се преодоляват, макар и трудностите да остават.

Руските военни в Сирия изпълняват задачи по борбата с международния тероризъм, който е опасност за целия свят, заяви Владимир Путин.

„Армията и флотът на Русия убедително доказаха, че са способни да работят далеч от мястото си на постоянан дислокация“, отбеляза президентът.

„Разчитаме на обединение на усилията със САЩ за реална, а не измислена заплаха – международния тероризъм“, подчерта президентът.
В същото време той каза, че има съвсем лека динамика в посока на спирането на спада на руската икономика, сравнявайки го с миналата година, когато спадът беше 3.9%. Инфлацията в Русия също остава фактор, който през следващата година може да достигне около 6%.

Путин подчерта по отношение на санкциите, че те са помогнали на руските земеделски производители, но даде ясно да се разбере, че те няма да продължат вечно, защото този сектор както, и гражданите се нуждаят от конкуренция с чуждестранни стоки.

Държавният глава призова представителите на силовите структури да не правят от борбата с корупцията шоу. Той отбеляза, че често представители на следствените органи вдигат информационен шум около обществено значими наказателни дела.

„Борбата с корупцията не е шоу, тя трябва изисква професионализъм, сериозност и отговорност. Само тогава тя ще даде резултати, ще получи широка подкрепа от страна на обществото“, отбеляза Путин.

Руският президент подчерта, че абсолютното мнозинство от държавните служители са честни и порядъчни хора, които работят за благото на страната.

„Но нито длъжността, нито връзките по високите етажи, нито миналите заслуги не могат да бъдат прикритие за нечисти дела на представителите на властта. Но искам да обърна внимание – до решението на съда никой няма право да произнася присъда за вината или невинността на даден човек“, отсече президентът.

По повод 100-годишнината от революцията от 1917 г. Путин заяви, че революциите са недопустими и говори за национално помирение.

 

Advertisements

Posted on 01.12.2016, in Видео, Международна политика and tagged , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink. Вашият коментар.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: