Годишното послание на президента на Русия Владимир Путин към Федералното събрание


Годишното послание на президента на Русия Владимир Путин към Федералното събрание (видео)Президентът на Русия Владимир Путин произнася пред Федералното събрание традиционното си годишно послание, в което се посочват основните акценти на вътрешната и външната политика на страната. Това е 13-то поред послание на руския държавен глава, което той произнася в Георгиевската зала на Големия кремълски дворец, информира RT.

Първото послание на Путин към Федералното събрание прозвуча през 2000 г. То беше едно от най-кратките – само 49 минути. Средната продължителност на посланията му е 61,5 минути.

В началото на словото си Владимир Путин благодари на руснаците, които са се обединили около патриотичните ценности и изрази увереност, че всички заедно ще преодолеят трудностите, които страната преживява понастоящем.

„Отново ни се налага да решаваме задачи в кложни и нестандартни условия, както неведнъж се е случвало в историята ни. И народът на Русия винаги е доказвал убедително, че е способен да отговаря на предизвикателствата, на отстоява и защитава себе си родината“, каза Путин.

Основни тезиси на миналогодишното послание на Путин бяха борбата с тероризма и социалната подкрепа. Той също така говори и за продължаване на амнистията за капиталите и либерализацията на углавното законодателство.

Путин завърши посланието си с неочакван, по неговите думи, цитат от великия руски учен Дмитрий Менделеев: „Разделени нас веднага ще ни унищожат. Нашата сила е в единството, във воинството, в семейното благополучие, увеличаващо прираста на народа, и в естествения ръст на нашето вътрешно богатство и миролюбие“.

Advertisements

Posted on 01.12.2016, in Вътрешна политика and tagged , , , , , , , . Bookmark the permalink. Вашият коментар.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: