В Крим пристигат новите брегови ракетни комплекси „Бастион“


В Крим пристигат новите брегови ракетни комплекси "Бастион"Дивизия от брегови ракетни комплекси (БРК) „Бастион“ пристигат в Крим на мястото на аналогичните подразделения, командировани през октомври тази година в Сирия, съобщи източник от силовите структури на полуострова, цитиран от „Взгляд“.

„Бастионите“ пристигат днес, за да сменят аналогичните подразделение, които се отправиха към Сирия през октомври. Те ще бъдат разположени в две области на полуострова“, каза събеседникът на РИА „Новости“.

Той поясни, че пристигащите „Бастиони“ са мобилни комплекси, които постоянно ще сменят точките си на дислокация и ще се местят по крайбрежието на Западен Крим (Севастопол-Евпатория) или в североизточната част на полуострова.

Преди месец стана ясно, че руските в Калининградския военен район са били подсилени с дивизион на бреговия ракетен комплекс „Бастион“.

Комплексът „Бастион“ е предназначен за защита на морската брегова ивица в периметър над 600 км и за поразяване на надводни кораби от различен клас и тип, влизащи в състава на десантни съединения, конвои, корабни и авионосни ударни групи, както и на единични кораби и наземни радиоконтрастни цели в условията на интензивно бойно и радиолектронно противодействие.

Posted on 01.12.2016, in Десет години без договор за ПРО and tagged , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink. Вашият коментар.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

%d блогъра харесват това: