Комисия в парламента на Турция одобри споразумението с Русия за строителство на газопровода „Турски поток“


Комисия в парламента на Турция одобри споразумението с Русия за строителство на газопровода "Турски поток"Комисията по международни въпроси в парламента на Турция одобри във вторник проекта на закона за „Ратифициране на споразумението между правителството на Русия и правителството на Турция по проекта за строителство на газопровода „Турски поток“, предаде агенция  Sputnik.

Очаква се, че законопроектът ще бъде внесен за утвърждаване на пленарно заседание в парламента преди визитата в Русия на премиера на Турция Бинали Йълдъръм, планирано за 6-7 декември.

Русия и Турция на 10 октомври подписаха междуправителствено споразумение за проекта „Турски поток“.

Документът предполага строителството на две линии магистрален газопровод по дъното на Черно море с мощност 15.75 милиарда куб.метра газ всяка.

Една от линиите е за доставката на газ непосредствено за турския пазар, а другата — за доставката на транзитен газ през Турция за европейските страни.

Реализацията на втората линия ще зависи от заинтересоваността на Европа от руския газ и получените от нея гаранции за това, съобщи РИА Новости.

Advertisements

Posted on 30.11.2016, in Балканите, Енергийни проекти and tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink. Вашият коментар.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: