Die Welt: И германското правителство е спонсорирало предизборната кампания на Хилари Клинтън


Die Welt: И германското правителство е спонсорирало предизборната кампания на Хилари Клинтън Без да знаят, германските данъкоплатци са финансирали предизборната кампания на кандидат президента на САЩ от Демократическата партия Хилари Клинтън, съобщава в. Die Welt.
Журналисти от вестника са открили, че в наскоро публикуван доклад за спонсорите на фондация „Клинтън” фигурира и германското министерство на околната среда.

Данните показват, че в разгара на предизборната кампания ведомството е превело на сметка на фондацията суми между 1 и 5 млн. долара.
През третото тримесечие на 2016 година, когато борбата на кандидатите беше в апогея си, пари на германските данъкоплатци са прехвърлени в семейната фондация, пише изданието.
Министерството коментира, че въпросните суми са били преведени за подкрепа на инициативи на фондацията, свързани със защита на околната среда. Посочва се също, че парите ще се използват за залесяване и рекултивация на почвата в Кения и Етиопия.
Дейността на фондация ”Клинтън” често е жестоко критикувана, че вместо с благотворителност, организацията се занимава с набиране на средства за политическите инициативи на семейство Клинтън.
През 2013 година фондацията е дала за помощ на бедните 9 млн. долара, а за подкрепя на дейността си е похарчила около 60 млн.
Доналд Тръмп повтаряше по време на кампанията, че фондация „Клинтън” е удобен инструмент за влияние на различни лобистки групи.

Advertisements

Posted on 29.11.2016, in Общество and tagged , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink. Вашият коментар.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: