Експерти от МО на Русия предадоха в Алепо на сирийската страна доказателства за използването на химическо оръжие от терористите


Експерти от МО на Русия предадоха в Алепо на сирийската страна доказателства за използването на химическо оръжие от терориститеЕксперти от Министерството на отбраната на Русия предадоха в Алепо на сирийската страна свидетелства за използването на химическо оръжие от терористите в района на населения пункт Ум- Хош в южната част на провинция Алепо.

По данни на Министерството на отбраната на Русия, на 16 ноември руските военни експерти в провинция Алепо в населеният пункт  Ум- Хош откриват използвана от бойците минометна мина срещу гражданското население.

Според анализа мината принадлежи към химическия вид боеприпаси.

 

„При извлечението на мината от грунта, от отверстието под взривателната част, започна изтичане на тъмно кафява течност»- разказаха от ведомството.

 

„Уредите, използвани за експресен анализ на грунта и съдържимото на мината показаха наличието на бойно отровно  вещество иприт.“

 

Образците от пробите са изпратени за изследване в лабораторията на Министерството на отбраната на Русия.

 

„Резултатите от анализа на пробите са предадени на сирийската страна. Извършените анализи потвърждават наличието на отровното вещество иприт, а начинът на производство на боеприса, свидетелства за това, че бойците боровят разполагат със  химическо оръжие и системи за происводството му“.

 

 

Advertisements

Posted on 28.11.2016, in Национална сигурност and tagged , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink. Вашият коментар.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s

%d bloggers like this: