Турция е готова признае Крим за част от Русия


Турция е готова признае Крим за част от РусияАнкара в най-скоро време може да признае Крим за част от Русия, стана ясно в петък от думите на  ръководителят на турската Асоциация на евразийските правителства Хасан Дженгиз, съобщиха РИА Новости.

„С такива темпове на сближаване между Анкара и Москва, смятам, че признаването на Крим ще бъде естетсвено продължение на развитието на отношенията между двете страни, и ще се случи в най-близко време“,- коментира Хасан Дженгиз.

По негови думи, това е нормално, тъй като всички, чуждестранни делегации посетили красивия полуостров, виждат как живеят днес кримчани, които се завърнаха „вкъщи“ след възсъединяването на Крим с Русия.

Дженгиз отбеляза още и, че непризнаването на руския статус на Крим от страна на Запада, е продиктувано от натиск от страна на определени кръгове, които са били причастни към ситуацията в Украйна и държавния преврат в страната.

Но тъй като истината има свойството да излиза на яве, все повече страни в Европа подкрепят възсъединяването на Крим с Русия, и все по-настоятелно повдигат темата за отмяна на антируските  санкции и подобряване на отношенията с Русия.

Припомняме, че в Крим пристигна турска делегация от 30 души- представители на политическия елит и бизнес средите, за да се запознаят лично с обстановката след референдума.

Сред делегатите бяха действащи депутати от управляващата партия в Турция ( Партия за справедливост и развитие), ръководителят на турската Асоциация за евразийски правителства Хасан Дженгиз, представител на президента на Турция, Ибрахим Ерили, влиятелния турски политик Мехмет Мутку ( братовчед на Ердоган), заместник- кмета на Анкара Ахмет Тунч, представители на бизнеса.

Представителите на турската делегация проведоха срещи в Съвета на министрите и Държавния съвет на Крим. В хода на визитата предстои посещение в Ялта, а също са планирани срещи с кримски предприемачи.

Благодарение на водената отговорна и конструктивна външна политика, Русия все повече затвърждава позициите си на световен лидер и желан стратегически партньор.

Advertisements

Posted on 26.11.2016, in Балканите, Международна политика and tagged , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink. Вашият коментар.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: