Президентът на Русия Владимир Путин и турският президент Ердоган обсъдиха въпросите около уреждането на кризата в Сирия


Президентът на Русия Владимир Путин и турският президент Ердоган обсъдиха въпросите около уреждането на кризата в СирияПрезидентът на Русия Владимир Путин и турският президент Реджеп Ердоган обсъдиха въпросите около уреждането на сирийската криза, съобщи пресслужбата на Кремъл, цитирана от ТАСС.

„Двамата лидери обмениха гледни точки по уреждането на сирийската криза в конструктивна атмосфера. Те се съгласиха да продължат диалога между двамата министри на външните работи и защита и между службите за сигурност, за да се подсигури координацията на усилията за борба с международния тероризъм“, казаха от Кремъл.

По-рано днес Ръководителят на турската делегация, която е на посещение в Крим, Хасан Дженгиз нарече лъжа твърденията за нарушаване на правата на кримските татари на полуострова.

Дженгиз подчерта, че една от целите на визитата е изясняването на положението на кримските татари, за които излиза противоречива информация в западната преса.

По-рано тази седмица в Крим пристигна представителна турска делегация от 27 души, включително членове на турския парламент, представители на управляващата партия, бизнесмени и неправителствени организации.

Начело на групата беше братът на турския президент Реджеп Ердоган, Мехмет Мутлу.

По време на престоя си в Крим турската делегация се срещна с лидери на кримско-татарски обществени организации, предприемачи и членове на ръководството на полуострова.

Posted on 26.11.2016, in Международна политика and tagged , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink. Вашият коментар.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

%d блогъра харесват това: