Конашенков: Русия многократно въвеждаше хуманитарни паузи в Алепо, но те се проваляха заради неподготвеността на представителите на ООН


Конашенков: Русия многократно въвеждаше хуманитарни паузи в Алепо, но те се проваляха заради неподготвеността на представителите на ООНГоворителят на Министерството на отбраната на Руската федерация Игор Конашенков заяви, че Москва е въвеждала многократно хуманитарни паузи в сирийския град Алепо, но всеки път те са се проваляли заради неподготвеността на представителите на ООН и заради действията на терористите, предава РИА „Новости“.

„Русия нееднократно въвеждаше хуманитарни паузи в Алепо с различна продължителност. Въпреки това всеки път те се проваляха по две причини: представителите на ООН се оказваха неподготвени за доставки на хуманитарни помощи, а терористите  в Алепо не знаеха, че някой се е договорил с тях за евакуация на местните жители“, коментира Конашенков.

Той съобщи, че по време на последната хуманитарна пауза в Алепо са ранени двама офицери от руския Център, след като били обстреляни с миномет от източните квартали на града.

По-рано помощникът на специалния пратеник на ООН за Сирия Ян Егеланд заяви, че ООН е получила писмени гаранции от сирийската въоръжена опозиция за готовността й да изпълни хуманитарния план на ООН в източно Алепо, както и устното й съгласие за плана на Русия.

Русия от своя страна се усъмни в достоверността на писмените документи, предоставени на Егеланд от сирийската опозиция.

Според Москва е възможно те да се окажат фалшификати, пробутани на ООН от бунтовниците.

 

Advertisements

Posted on 26.11.2016, in Международна политика and tagged , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink. Вашият коментар.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: