Песков: Кремъл счита, че е твърде рано да се правят прогнози за сътрудничество между Русия и САЩ по отношение на Сирия


Песков: Кремъл счита, че е твърде рано да се правят прогнози за сътрудничество между Русия и САЩ по отношение на СирияКремъл счита, че е твърде рано да се правят прогнози за сътрудничество между Русия и САЩ по отношение на Сирия. Москва остава готова за диалог, заяви говорителят на руския президент Дмитрий Песков, цитиран от ТАСС.

„Каква ще е позицията на новата американска администрация е преждевременно да се коментира”, посочи той и допълни, че трябва да видим кой ще влезе в екипа на Доналд Тръмп.

„Президентът Путин продължава да се придържа към позицията, че е невъзможно да бъде урегулирана ситуацията без ефективно международно сътрудничество, преди всичко – между Русия и САЩ”, заяви говорителят.

Той отбеляза, че Москва последователно защитава тази теза, но към момента не среща чуваемост от „настоящата администрация на САЩ”.

Дмитрий Песков подчерта, че не са провеждани и срещи за Сирия със сина на Доналд Тръмп, който участва на форум по темата в Париж.

Advertisements

Posted on 25.11.2016, in Международна политика and tagged , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink. Вашият коментар.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: